Son Dakika Haberler

NEDEN SRC?

SRC Belgesi: 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu gereğince hazırlanan "Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği" yürürlüğe girdiğinden "Araç sahibi olsun veya olmasın, ticari taşıt kullanan bütün şoförlerin SRC belgesi alma zorunluluğu vardır. SRC belgesi olarak nitelendirilen yeni ticari araç sürücü belgesi olmayan ticari araç sürücülerinin araçlarını kullanamayacakları Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıkça belirtilmiştir.

SRC belgesi bulunmaksızın ticari araç kullanan sürücüler ve araç sahipleri hakkında da kanunun öngördüğü cezai müeyyideler uygulanır. SRC belgesi olmayan sürücüye 291 TL   ve Firmaya (ruhsat sahibine) ise 731 TL'dir.

SRC 1 belgesini kimler alır?
Uluslararası ve Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar, Personel taşımacılığı yapanlar,
Öğrenci Servisi yapanlar, Yolcu taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC Belgesine sahip olmaları zorunludur.

SRC2 belgesini kimler alır?
Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar,Personel taşımacılığı yapanlar,
İl içi ve Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar,
Öğrenci Servisi yapanlar, Ticari Taksi kullananlar,
Dolmuş kullananlar, Kısacası yolcu taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC2 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

SRC 3 belgesini kimler alır?
Uluslararası ve Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşıyan sürücüler,
Kamyon, Çekici ve TIR kullanan sürücüler,
Kamyonet, Pikap, Panelvan vb. araçları kullanan sürücüler,
Kısacası Eşya ve yük  taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin SRC 3 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

SRC 4 belgesini kimler alır?
Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşıyan sürücüler,
Kamyonet, Pikap, Panelvan, Kamyon, Çekici ve TIR kullanan sürücüler, vb. araçları kullanan sürücüler, Kısacası Eşya ve yük  taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin Src 4 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

     RİZE AKADEMİ SRC KURSU 

  ADRES: ENGİNDERE MAH. SANAYİ SİTESİ GİRİŞİ  MERKEZ / RİZE

  TEL:0464 226 01 91 -  0543 593 75 82 - 0532 592 58 77